KINESISK NYTÅR TEAM: Godt (kinesisk) nytår!

Godt nytår! I dag er det den første dag af det nye år. Vi er nu i abens år, som det hedder ifølge lunarkalenderen. Det er samtidig startskuddet på adskillige dage med fejring af det nye år, familiesammenkomster og festligheder. Det kinesiske nytår begynder på den anden nymåne efter vintersolhverv og er ubetvivlet den største højtid i Kina og mange andre asiatiske lande.

Den første dag kickstarter nytårsfestlighederne med en storslået nytårsparade hvor flotte dekorerede køretøjer (floats) kører gennem Tsim Sha Tsui’s gader i en kæmpe parade. I 2016 er teamet ”Playground of the World – Party of the Year” og begivenheden kører på 18. år. Hvert år har det været sponsoreret af Cathay Pacific Airways.

 

Hong Kong Chinese New Year Night Parade

 

I år består paraden af 13 oplyste køretøjer, samt både lokale og udenlandske performance artists, som f.eks. cheerleaders samt løve og drage dansere.

Paraderuten har varieret fra år til år, men i 2016 starter den ved Kong Cultural Centre Piazza i Tsim Tsa Tsui og fortsætter langs Canton Road, Haiphong Road, Nathan Road og Salisbury Road inden den slutter udenfor Sheraton Hong Kong Hotel and Towers.

Denne type begivenheder i Hong Kong er notorisk berømte for at være massivt pakkede med mennesker. Så det anbefales at væbne sig med tålmodighed og gerne komme tidligt for at få plads i menneskemængden.

I dagene op til det kinesiske nytår og indtil den første dag af det nye år er der også et stort blomstermarked hvor man kan købe blomster naturligvis, men også alt mulig andet tingel tangel og nytårshabengut.  Det største af dem er i Victoria Park, men det er også et i Fa Hui Park i Mong Kok og flere andre steder.

 

 

På 2. og 3. dagen er der henholdsvis nytårsfyrværkeri og nytårs-hestevæddeløb. Dem kommer jeg til at fortælle mere om i de kommende artikler som jeg over den næste par uger vil jeg poste under temaet kinesisk nytår.

Ud over alle de spændende festligheder som foregår rund omkring i Hong Kong er det også en tradition at man besøger sin familie for at ønske dem godt nytår. Børn og ugifte får Lai See (紅包) som er røde konvolutter med penge (lucky money) i gaver af deres ældre gifte familiemedlemmer. Jeg skriver en artikel specifikt om Lai See, hvor du kan læse meget mere om denne tradition.

 

Skriv et svar