Hong Kong, en by med mange rulletrapper…

Hong Kong har ikke blot verdens længste udendørs rulletrappesystem, men også en speciel cirkelformet rulletrappe og har generelt en meget stort antal rulletrapper til at understøtte byens infrastruktur.

Hong Kong er en by hvor der ofte sker lige så meget over gadeniveau som på gadeniveau. Også hvad angår fodgængertrafik, så er fortovsbroerne over gadeniveau en løsning som ofte får alt til at glide lidt lettere.

 

Hong Kong elevated walkways and pedestrian footbridges (Central)

 

Hong Kong Mid-Levels escelator

Dette rulletrappesystem er ikke blot en lang rulletrappe, det er en serie af forbundne udendørs rulletrapper, der er hævet over gadeniveau og strækker sig fra Queen’s Road Central til Conduit Road i Mid-Levels.

Hong Kong Central-Mid-Levels escalators (1)

 

Rulletrappe systemet blev konstrueret i 1993 og dækker en strækning på 800 meter og en elevation på 135 meter. Den er indrettet så den kører i nedadgående retning om morgenen (Kl. 6 – 10) når folk er på vej til arbejde og i opadgående retning når folk er på vej hjem fra arbejde og det meste af resten af dagen.

Hong Kong er bygget på udfordrende terræn og har mange niveaustigninger med trapper op ad bjerget. Det har medført nogle relativt usædvanlige og nytænkende læsninger for at transportere folk op og ned ad bjergene. I den tidlige kolonitid brugte man menneskebårne sedan chairs til at transportere folk op ad bjerget og i 1888 introducerede man Peak Tram som en sporvogn der kører op ad bjerget og stadig fungere i dag som en turist attraktion. Op mod 100.000 mennesker bruger dagligt mid-levels rulletrappen.

 Hong Kong Central Mid-Levels escalators (2)

 

Cirkel formet rulletrappe i Lane Crawford (Times Square, Causeway Bay)

Denne unikke rulletrappe er ret speciel og findes ikke ret mange steder. Den er buet som to halvcirkler som henholdsvis kører folk op og ned.

 

Hong Kong Lane Crawford Spiral Escalator

 

Ekspress rulletrappe i Hysan Place, Causeway Bay.

Denne express rulletrappe på Hennessy Road siden af bygningen er smart lille smutvej hvis man skal hurtig op ad i indkøbscenteret og ikke har lyst til at vente på en elevator.

Ekspress rulletrappen tager dig fra 1. til 11. etage på cirka 4½ minut hvis du står stille undervejs. Den er sammensat a 4 individuelle rulletrapper som dækker etagerne 1 > 4 > 7 > 9 > 11. Rulletrapperne er inkorporeret I bygningens design og gennem glasfacaden har man undervejs en flot udsigt til gaden nedenfor.

 

Hong Kong Hysan Place Causeway Bay

 

På 11. Etage ligger der en fin food court med et godt udvalg af spisemuligheder i den rimelige ende af prisskalaen.

Se videoen herunder hvor jeg filmer turen og lavet 8x speed-up på afspilningen.

Du kan også se den samme video afspillet med normal hastighed herunder.

 

Hysan Place er et relativt nyt shopping center i Causeway Bay og en del af Lee Garden ”Familien”. Det har en stor Apple shop, gourmet supermarked i kælderen og en bred vifte af butikker og restauranter fordelt på 17 etager.

På 8. – 10. Etage ligger bogbutikken eslite, som holder åbern 24 timer I døgnet hver torsdag, fredag og lørdag. Det er en imponerende stor butik med et kæmpe udvalg, selvom en meget stor del af det selvfølgelig er på kinesisk.

 

Skriv et svar